Thuja Smaragd

Thuja Smaragd

June 20, 2021 0 By Niklas Johansson

Vill du ha en vacker och snygg thuja ‘Smaragd’ häck i din trädgård? Thuja Smaragd erbjuder många fördelar. Häckanläggningen är till exempel underhållsvänlig och nästan alla typer av jord tolereras. Men långvarig torka är katastrofal för thuja ‘Smaragd’. Ge därför din häck extra vatten under torka och / eller värme. För att ge en thuja ‘Smaragd’ häck ett vackert, ungt och kompakt utseende är det nödvändigt att beskära den minst en gång om året. För en extra tight, formell häck kan du beskära den två gånger om året. Använd rena och skarpa beskärningsverktyg för detta.

Varför välja Thuja Smaragd?

Alla typer av thuja är vackra enligt vår åsikt. Thuja occidentalis ‘Smaragd’ är känd för sina smaragdgröna skalor och smal, elegant vana. En Thuja ‘Smaragd’ häck kan hållas mycket bra i en smal häckform som fortfarande är väl synlig. Thuja ‘Brabant’ är den mer robusta bror till thuja ‘Smaragd’. Denna häckträ barr växer något snabbare än thuja ‘Smaragd’ och har också en bredare vana. En robust barrträdshäck som ger din trädgård en smakfull karaktär kan enkelt skapas med thuja ‘Brabant’. Trots de vackra egenskaperna hos Thuja occidentalis finns det fortfarande många trädgårdsmästare som väljer det jätte livsträdet.

Trädgårdsentusiaster som vill plantera en hög barrträdshäck i sin trädgård skulle göra det bra att välja Giant life tree. En fördel med Thuja plicata är att den växer bra på nästan vilken mark som helst. Dessa barrträd är emellertid känsliga för mycket torka. Under torra perioder måste du därför förse dem med extra vatten för att hålla dem friska och starka. Giant life-trädet är också mycket tåligt och tål olika väderförhållanden. Det ställer också få krav på sin plats: Thuja plicata tolererar sol, halvskugga och skugga väl.