Stauder för prärieträdgården

Stauder för prärieträdgården

May 29, 2021 0 By Niklas Johansson

Prairieträdgården består av prydnadsgräsmattor och blommande perenner. Tillsammans bildar de en dynamisk blandning med mycket färg. Kombinationen av prydnadsgräs och blommor ger prärieträdgården ett mycket naturligt utseende. Eftersom växterna ofta blommar sent har du en attraktiv bild långt in på hösten. Blommande gräsmarker I Holland ser du mer och mer vackra blommande vägar och blommaängar. I själva verket är prärieträdgården också en form av detta. De naturliga blomsterängarna i Holland är dock på sin topp tidigt på året. De flesta arter, som prästkragar, når sin topp i maj och juni. Prairieplanter Prairie trädgårdssorter är ofta bäst från juli och augusti, ibland fortsätter de att blomstra långt in på hösten. Det är därför prärienträdgården är ett så bra komplement till en lantlig eller naturlig trädgård. Blomningssäsongen blir månader längre! Prairie border: perenner De vackraste prärieplantorna: Echinacea verbena hastata Rudbeckia liatris Vernonia Aster baptisia Helenium agastache Prairie border: the ornamental grasses The most beautiful prairie grasses: Calamagrostis brachytricha Calamagrostis Caulifraum’s Scholar’s nutans panic virgatum